INFO TOURS

BANGKOK + HUA HIN + KHAOYAI

Bangkok, secara rasmi dikenali di Thailand sebagai Krung Thep Maha Nakhon dan colloquially sebagai Krung Thep, adalah ibu negara dan bandar paling ramai penduduk Thailand.

NARATHIWAT

Wilayah Narathiwat terletak di Teluk Thailand, di Semenanjung Tanah Melayu. Bang Nara adalah sungai utama dan memasuki Teluk Thailand di bandar Narathiwat.

MEDAN

Medan adalah bandar terbesar di Indonesia di luar Jawa, dan keempat terbesar sama sekali (selepas Jakarta, Surabaya dan Bandung). Penduduk lebih daripada empat kali ganda dalam masa kurang daripada lima puluh tahun, berkembang dari 568,000 pada tahun 1968 kepada 2.1 juta pada tahun 2010.

YOGYAKARTA

Yogyakarta adalah ibu kota Wilayah Khas Yogyakarta di Indonesia, di bahagian selatan-tengah pulau Jawa. Yogyakarta adalah rumah kepada populasi pelajar yang besar dan berpuluh-puluh sekolah dan universiti, termasuk Universiti Gadjah Mada.

ACEH

Aceh pertama kali dikenali sebagai Aceh Darussalam (1511-1945). Selepas penubuhannya pada tahun 1956 ia menggunakan nama Aceh sebelum ditukar nama kepada Daerah Istimewa Aceh (Wilayah Khas Aceh; 1959-2001), Nanggroë Aceh Darussalam (2001-2009), dan kembali ke Aceh (2009–kini).

JAKARTA - BANDUNG

Jakarta, secara rasminya Wilayah Ibu Kota Khas Jakarta (Bahasa Indonesia: Daerah Khusus Ibukota Jakarta) dan dahulunya Batavia, adalah ibu negara dan metropolis terbesar Indonesia.

NHA TRANG + DALAT + HO CHI MINH

Bandar Ho Chi Minh, juga dikenali sebagai Saigon, adalah bandar paling ramai penduduk di Vietnam, dengan penduduk sekitar 9.3 juta pada tahun 2023. Terletak di rantau Tenggara Vietnam, bandar ini mengelilingi Sungai Saigon dan meliputi kira-kira 2,061 km².

JORDAN + AQSA

Jordan, secara rasminya Kerajaan Hashemite Jordan, adalah sebuah negara di Asia Barat. Ia terletak di persimpangan Asia, Afrika, dan Eropah, di rantau Levant, di Tebing Timur Sungai Jordan.